Visie op opleiden

Afgelopen jaren heeft BouwCirkel ruime ervaring opgedaan met het opleiden van medewerkers in de bouwkolom.  BouwCirkel hanteert de volgende uitgangspunten:

 • Werken vanuit een gerichte scholingsvraag
  De scholingsvraag van een organisatie is leidend voor het cursusprogramma. In overleg tussen opdrachtgever en BouwCirkel adviseur worden de leerdoelen bepaald. Deze leerdoelen zijn bepalend voor het cursusprogramma en te gebruiken werkvormen.
 • Evaluatie van resultaten
  Na afloop van de cursus worden resultaten zowel met cursisten als werkgever geëvalueerd. Gezamenlijk wordt op basis van de leerdoelen bepaald of de cursus succesvol was.
 • Manier van opleiden
  Alle cursussen van BouwCirkel kenmerken zich door een grote praktijkcomponent. Cursisten leren door nieuwe vaardigheden toe te passen.
  Hoewel BouwCirkel open staat voor nieuwe vormen van leren (denk bijvoorbeeld aan E-learning), leert de ervaring dat een groepsgerichte cursus voor veel mensen nog steeds de beste aanpak is.
 • Docenten en trainers
  Er wordt gewerkt met een vaste groep docenten. Zij hebben hun sporen ruimschoots verdiend in het bedrijfsleven en beschikken over voldoende didactische vaardigheden om met de cursisten een vooraf afgesproken leerdoel te behalen.
 • Locatie
  De locatie maakt een belangrijk onderdeel uit van de kwaliteit. BouwCirkel organiseert haar cursussen op de locaties van de regionale opleidingsbedrijven. Deze locaties zijn uitstekend ingericht voor zowel theoretische als praktische onderdelen van de betreffende cursus.
Logo
Slogan