Bij een erkend leerbedrijf werkt minimaal één leermeester. De leermeester is de dagelijkse begeleider van nieuwe medewerkers in het bedrijf. De leermeester leert de medewerker of leerling het vak. Ook beoordeelt hij indien gewenst de praktijkexamens (zijn de praktijktoetsen) van de leerling. De leermeester voert ook functioneringsgesprekken. In de praktijk is de leermeester daarmee de belangrijkste opleider, begeleider en beoordelaar van de leerling.

Iedere werknemer in de Bouw en Infra kan in principe leermeester worden. Er zijn wel een paar regels. Om leermeester te kunnen worden moet de werknemer werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf (of bij een bedrijf dat erkend leerbedrijf wil worden).

Een leermeester kan alleen leerlingen begeleiden en beoordelen voor het beroep dat de leermeester uitvoert en een diploma of werkervaring (minimaal 5 jaar) op het niveau van de opleiding heeft.

Officieel ben je leermeester als je de ‘Leermeestercursus Bouw en Infra’ van Volandis hebt gevolgd, uiteraard is nascholing ook van belang. BouwCirkel geeft in opdracht van Volandis invulling aan deze cursus.

Download hier de folder van de Leermeestercursus

Download hier het aanmeldformulier Leermeestercursus (ook nascholing)

logo

Heb je interesse in de Leermeestercursus of heb je vragen? Stuur een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.